Adatbázisunkban jelenleg 0 db eladó, kiadó ingatlan szerepel.

Látogatók

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa7
mod_vvisit_counterTegnap26
mod_vvisit_counterEzen a héten1087
mod_vvisit_counterElőző héten427
mod_vvisit_counterEbben a hónapban1569
mod_vvisit_counterElőző hónapban2359
mod_vvisit_counterÖsszesen2679316

Your IP: 54.226.23.160
 , 
A számláló 2010. ápr. 22.-én indult


Designed by:

PDF Nyomtatás E-mail

A Tóth Ingatlan néhány tanácsa a sikeres értékesítéshez

 

Kevesen hinnék el, pedig igaz: a vevő már az első 15–20 másodpercben eldönti, megveszi-e az éppen megtekintett ingatlant. Éppen ezért emelkedjünk felül esetleges ellenszenvünkön – gondoljunk arra, hogy a boltban még kenyeret sem vennénk morcos eladótól. Ahhoz, hogy ne feszélyezzen bennünket a vevő jelenléte, muszáj néhány alapvető és talán lényegtelennek tűnő dolgot megtenni az ingatlannal és önmagunkkal kapcsolatban.

 

Személyes feltételek:

Előre egyeztetett időpontban fogadjuk a reménybeli vevőt, hogy felkészülhessünk. Az alkalomhoz illő módon öltözzünk fel – ne várjuk őt pongyolában, rövidnadrágban.

A vendég érkezésekor mutatkozzunk be, és ha van, adjunk át névjegykártyát, mert ekkor ő is megteszi ugyanezt.

Mosolyogjunk, hiszen örülünk a vendégnek!

Udvariasan kérjük meg a túl hangos szomszédokat, hogy az adott időpontban próbáljanak meg csendben lenni.

 

Tárgyi feltételek:

A legfontosabb a rend és a tisztaság. Az alapos takarítás az újszerűség érzését kelti.

Az előszobában ne legyenek szanaszét a cipők, kabátok!

Kedvenc dísztárgyaink nagy részét erre az alkalomra inkább tegyük be a szekrénybe, csukjuk be a kinyitott ágyakat, a konyhában pedig legyen üres a mosogató és az edényszárító.

Ha túl sok a bútor, próbáljuk valahova elvinni azok egy részét, mert a zsúfolt lakás kicsinek tűnik, és már nem is kell.

A fürdőszobában is legyen minden elrakva a fürdőszobai szekrénybe vagy tárolóba!

Erre az időre próbáljuk meg valahová elvinni kedvenc kisállatainkat, nyomaikat pedig mindenképpen takarítsuk fel, hiszen nem biztos, hogy a lehetséges vevők is állatszeretők, arról nem is beszélve, hogy az ugatás esetleg zavaró lehet a tárgyalás során.

Az ingatlan bemutatása után ültessük le vevőinket, és válaszoljunk kérdéseikre, de soha ne kezdjünk az ingatlan előnytelen paramétereiről beszélni!


Fontos:

Tudjuk pontosan tájékoztatni a vevőt a felmerülő állandó költségekről! A bizonytalan vagy határozatlan válaszok hitetlenséget szülnek.

Eladás előtt sokan nem szívesen költenek már a lakásra, pedig van néhány apróság, amit feltétlenül érdemes megszívlelni:

– ma már fontos a mért közüzemi szolgáltatás, ezért, ha még nincs, szereltessünk fel vízórát;

– cseréltessük ki a törött ablaküveget, a kopott WC-ülőkét, az ócska villanykapcsolókat, konnektorokat, sőt nem árt a negyvenéves konvektorokat is lecserélni;

– tüntessük el a leszerelt tárgyak nyomait;

– cseréljük le a kopott, viseltes padlószőnyeget, linóleumot, mosogatót.

Ez talán soknak tűnik, de meglátjuk, nagyon megéri, ha eladás előtt az ingatlan értékének akár 1–2%-át ráköltjük az „optikai tuningra”, hiszen ez feltétlenül segíti az eladást, és megtérül a magasabb ár elérésével.

 

Árképzés:

Csaknem mindent el lehet adni, amit pedig nem, azt csak azért nem, mert nem jó az ára. Ha az első meghirdetéstől számított 6 hónapon belül nincs értékelhető ajánlat, akkor biztosak lehetünk benne, hogy magas az ár – akár magánúton, akár ingatlanközvetítő irodán keresztül próbáljuk ingatlanunkat értékesíteni. A legjobb, ha 3 hónap eltelte után elgondolkodunk az irányáron, hiszen a vevőt a saját zsebe érdekli, nem pedig a miénk.

Az ingatlaniroda munkatársai az első szemrevételezésnél tanáccsal szolgálnak a leglényegesebb változtatásokkal kapcsolatban.

 

Hirdetés

hir6_logo_rgb
kopi
szerelveny
toth165x165_2_1
feld_zoli
borzehaz